Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: FAZ: Ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ βλέπουν Γερμανοί οικονομολόγοι
[News]: FAZ: Ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ βλέπουν Γερμανοί οικονομολόγοι

[News]: FAZ: Ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ βλέπουν Γερμανοί οικονομολόγοι

Το 80% των Γερμανών οικονομολόγων αναμένει μιαν ήπια αναθέρμανση της οικονομίας και το 75% αναμένει και αύξηση της απασχόλησης

Γερμανοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι το πρόγραμμα δισεκατομμυρίων του Ντόναλαντ Τραμπ, θα αναθερμάνει την αμερικανική οικονομία. Ανησυχία εκφράζουν όμως οι ερωτηθέντες από την Frankfurter Allgmeine Zeitung (FAZ) για τη χρηματοδότηση της πολιτικής του προστατευτισμού του μελλοντικού προέδρου.

Η πλειονότητα των 130 Γερμανών καθηγητών Οικονομίας, οι οποίοι ρωτήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ifo του Μονάχου για λογαριασμό της συντηρητικής γερμανικής εφημερίδας, αναμένει οικονομική ανάκαμψη και αύξηση της απασχόλησης ως συνέπεια του εξαγγελθέντος προγράμματος του νεοεκλεγμένου Αμερικανού προέδρου.

Το 80% των Γερμανών οικονομολόγων αναμένει μιαν ήπια αναθέρμανση της οικονομίας και το 75% αναμένει και αύξηση της απασχόλησης. Ο ένας στους επτά οικονομολόγους αναμένει μάλιστα ισχυρή αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας. Συγχρόνως όμως οι οικονομολόγοι παραμένουν ιδιαίτερα κριτικοί σε ό,τι αφορά την φορολογική και εμπορική πολιτική του Τραμπ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έρευνα η οποία δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της FAZ.

Σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο οποίος προτίθεται να μειώσει τους φόρους, οι Γερμανοί οικονομολόγοι συνιστούν τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων δαπανών μέσω της αύξησης της φορολογίας, διότι διαφορετικά θα πρέπει να αποδεχτεί το αποτέλεσμα της πολιτικής του, το οποίο θα είναι το υψηλότερο δημόσιο χρέος και το οποίο ανέρχεται σήμερα ήδη σε ποσοστό πάνω από το 100% του ΑΕΠ των ΗΠΑ. Αυτό θεωρείται από το 17% των Γερμανών οικονομολόγων μεγάλο πρόβλημα, ενώ το 62% μεσαίας σημασίας πρόβλημα και από το 20% δεν θεωρείται μεγάλο πρόβλημα.

Πλήρως αντίθετοι είναι οι ερωτηθέντες Γερμανοί καθηγητές Οικονομίας στα σχέδια του Τραμπ για την εμπορική πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!