Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Η φαρμακευτική κάνναβη φέρνει επενδύσεις 1,5 δισ. στην Ελλάδα
[News]: Η φαρμακευτική κάνναβη φέρνει επενδύσεις 1,5 δισ. στην Ελλάδα

[News]: Η φαρμακευτική κάνναβη φέρνει επενδύσεις 1,5 δισ. στην Ελλάδα

Ένα και μόνο πάρκο με 12-15 θερμοκήπια κάνναβης θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας στη χώρα μας

«Οι επενδυτές σε projects φαρμακευτικής κάνναβης στρέφουν την προσοχή τους στην Ελλάδα, όπου το θερμό, ηλιόλουστο κλίμα και πιθανόν μία μελλοντική ευνοϊκή νομοθεσία μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση να κρατήσει την υπόσχεσή της να βγάλει τη χώρα από μία επταετή οικονομική κρίση», αναφέρει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως δηλώνει στο Bloomberg ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις ύψους άνω του 1,5 δισ. ευρώ σε projects κατασκευής πάρκων θερμοκηπίων όπου θα καλλιεργείται κάνναβη. Αν αυτές οι επενδύσεις υλοποιηθούν, η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει μερίδιο σε μία αγορά που παγκοσμίως μπορεί να έχει τζίρο ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με την ομάδα εργασίας που προετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ένα και μόνο πάρκο με 12-15 θερμοκήπια θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας. Το νομοσχέδιο αναμένεται να έχει κατατεθεί έως το τέλος του έτους, και η ψήφισή του θα επιτρέψει την άμεση λειτουργία των καλλιεργειών, ώστε να μπορεί να γίνει η συγκομιδή της πρώτης σοδειάς το καλοκαίρι του 2018, σύμφωνα πάντα με την ομάδα εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!