Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Εξονυχιστικός έλεγχος στο Μαξίμου υπό το φόβο υποκλοπών
[News]: Εξονυχιστικός έλεγχος στο Μαξίμου υπό το φόβο υποκλοπών

[News]: Εξονυχιστικός έλεγχος στο Μαξίμου υπό το φόβο υποκλοπών

Άλλαξαν όλοι οι τριψήφιοι κωδικοί των «πορτοκαλί» τηλεφώνων επικοινωνίας με υπουργούς και ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Ενδελεχής σάρωση όλων των γραφείων του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν τυχόν υπάρχουν «κοριοί» ή άλλες συσκευές παρακολούθησης και συνακρόασης, που μπορεί να είχαν τοποθετηθεί, όχι αναγκαστικά από τους προηγούμενους κατόχους, αλλά από τρίτους, όπως για παράδειγμα μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών, πραγματοποιήθηκε πριν την εγκατάσταση το νεοκλασσικό της Ηρώδου Αττικού του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του newsbeast.gr .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλοι οι χώροι βρέθηκαν «καθαροί», ενώ το ίδιο είχε πράξει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μπήκε στο Μέγαρο. Ωστόσο, κατά καιρούς έχουν υπάρξει υποψίες από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για παρακολούθηση υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και για το λόγο αυτό αλλάζουν συνεχώς κωδικοί και τηλεφωνικοί αριθμοί, όταν πρόκειται για ευαίσθητες επικοινωνίες.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το newsbeast.gr , πολύ πρόσφατα αντικαταστάθηκαν όλες οι διαβαθμισμένες τηλεφωνικές συσκευές των υπουργών, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις, που θα έθεταν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο εξαιτίας της ρητορικής και των απειλών του εκ μέρους της τουρκικής πλευράς με αφορμή την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ.

Τα πάλαι ποτέ «πορτοκαλί» τηλέφωνα που διαθέτουν υπουργοί, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και μια σειρά από κρατικούς αξιωματούχους, έχουν αντικατασταθεί από περίπου 200 σκουρόχρωμες απόρρητες συσκευές, που μεταφέρουν το σήμα μέσω ενός ασφαλούς δορυφορικού συστήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!