Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έφερνε παράνομα Σύρους στη ΕΕ μέσω Ελλάδας
[News]: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έφερνε παράνομα Σύρους στη ΕΕ μέσω Ελλάδας

[News]: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έφερνε παράνομα Σύρους στη ΕΕ μέσω Ελλάδας

Συνελήφθησαν 10 άτομα σε Βέλγιο, Ελλάδα και Γαλλία

Σπείρα διακινητών που δρούσε σε όλη την Ευρώπη εξαρθρώθηκε σε συντονισμένη επιχείρηση από τη βελγική αστυνομία. Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 10 άτομα σε Βέλγιο, Γαλλία και Ελλάδα.

Οι διακινητές μετέφεραν Σύρους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στο Βέλγιο και σε βάρος έξι εξ αυτών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «διακίνηση ανθρώπων» και για πλαστογραφία εγγράφων ταυτότητας. Από τους κατηγορουμένους, μόνο ένας αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Ένα άτομο συνελήφθη στη Γαλλία και ένα άλλο στην Ελλάδα, διευκρίνισαν οι Bέλγοι ερευνητές, χωρίς να δώσουν επιπλέον διευκρινίσεις επειδή οι έρευνες συνεχίζονται, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως είχε πληροφορηθεί την Παρασκευή από ελληνική αστυνομική πηγή πως ένας Σύρος 51 ετών συνελήφθη στην Κρήτη βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί στο Βέλγιο ως ύποπτος για συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο λαθραίας διακίνησης μεταναστών.

Η έρευνα είχε αρχίσει το 2015 στο Βέλγιο και είχε ανατεθεί στην ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία της ανατολικής Φλάνδρας κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας, αναφορικά με έναν κάτοικο της Γάνδης ύποπτο για εμπορία ανθρώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!