Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: «Η Ευρώπη χρειάζεται μια αλλαγή παραδείγματος στην αναπτυξιακή πολιτική»
[News]: «Η Ευρώπη χρειάζεται μια αλλαγή παραδείγματος στην αναπτυξιακή πολιτική»

[News]: «Η Ευρώπη χρειάζεται μια αλλαγή παραδείγματος στην αναπτυξιακή πολιτική»

Τι λέει για επιχορηγήσεις και δάνεια ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) δηλώνει ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια αλλαγή παραδείγματος στην αναπτυξιακή πολιτική, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EURACTIV, στο περιθώριο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP23) στη Βόνη.

Ο Βέρνερ Χόγιερ, η δεύτερη θητεία του οποίου ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αρχίζει τον Ιανουάριο του 2018, τονίζει ότι το σχέδιο Γιούνκερ είναι ένα «θαυμάσιο εργαλείο» και ότι η Ευρώπη χρειάζεται τώρα την ίδια αλλαγή παραδείγματος στην αναπτυξιακή πολιτική. Αυτό σημαίνει μετάβαση από την κοινωνική πολιτική στην οικονομική ανάπτυξη και από τις επιχορηγήσεις στα δάνεια προσθέτει, εκτιμώντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαδραματίσει τεράστιο ρόλο σε αυτή την αλλαγή.

Στην ερώτηση «Ποιες είναι οι απόψεις σας για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης; Είστε υπέρ ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης, και πόσο μεγάλος θα πρέπει να είναι;» ο Χόγιερ απαντά: «Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Προεδρεύω της τράπεζας των 28, όχι των 19. Λέγοντας αυτό, βλέπω βέβαια ότι με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, με εξαίρεση ένα κράτος μέλος, όλα τα άλλα έχουν δεσμευτεί μια μέρα να είναι μέλη της ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!