Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 21 kmh
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Η ευρωπαϊκή πόλη που αγαπά τους ξένους
[News]: Η ευρωπαϊκή πόλη που αγαπά τους ξένους

[News]: Η ευρωπαϊκή πόλη που αγαπά τους ξένους

Ωδή του BBC για την Αθήνα

«Λίγες πόλεις του κόσμου ανταγωνίζονται την ιστορία της Αθήνας, όπου οι άνθρωποι ζουν εδώ αδιάκοπα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι Αθηναίοι δημιούργησαν τις πρώτες μορφές δημοκρατίας, τα θεατρικά έργα και τη φιλοσοφία που διαμόρφωσαν τον δυτικό πολιτισμό και τα κλασικά κτίρια που ακουμπούν την Ακρόπολη…». Λόγια δημοσιογραφικού λυρισμού από το BBC για την Αθήνα που σύμφωνα με τον τίτλο του αφιερώματος είναι η «ευρωπαϊκή πόλη που αγαπά τους ξένους».

Μέσα στα αρχαία ερείπια, ένας άλλος επιζών μέσα στους αιώνες είναι και η ελληνική έννοια της φιλοξενίας – ένας όρος που μεταφράζεται άμεσα ως «αγάπη για τους ξένους», αλλά που οι ντόπιοι ορίζουν περισσότερο ως ζεστασιά που κάνει τους ξένους να αισθάνονται αμέσως ευπρόσδεκτοι όταν έρχονται στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. «Οι άνθρωποι μπορούν να είναι πολύ φιλόξενοι και φιλικοί», συμφωνεί η Julian Williams, που μετακόμισε από το Λονδίνο το 2009.

Παρόλο που περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο για να βυθιστούν στο παρελθόν της, η Αθήνα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει στο παρόν της, που αξίζει να επιμηκύνετε τη παραμονή σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η ατμόσφαιρα της Αθήνας πάντα προσελκύει τους Έλληνες και τους ομογενείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!