Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Ευρω-ρωσική αποστολή ExoMars: Καθ’ οδόν για τον Άρη η συσκευή Schiaparelli
[News]: Ευρω-ρωσική αποστολή ExoMars: Καθ’ οδόν για τον Άρη η συσκευή Schiaparelli

[News]: Ευρω-ρωσική αποστολή ExoMars: Καθ’ οδόν για τον Άρη η συσκευή Schiaparelli

Η συσκευή Schiaparelli καθ οδόν για προσεδάφιση στον ’ρη την Τετάρτη και ο δορυφόρος TGO για να τεθεί σε τροχιά γύρω του

‘Αλλη μια διαστημική αποστολή ετοιμάζεται να προσφέρει «σασπένς», την Τετάρτη. Πρόκειται για την κοινή αποστολή ExoMars της Ευρώπης (ESA) και της Ρωσίας (Roscosmos), η οποία περιλαμβάνει δύο διαστημοσυσκευές που κινούνται πλέον ξεχωριστά η μία από την άλλη: τον μεγάλο επιστημονικό δορυφόρο Trace Gas Orbiter (TGO) που αναμένεται να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον «κόκκινο πλανήτη» και τη μικρή διαστημοσυσκευή «Σκιαπαρέλι» (Schiaparelli), που χθες το απόγευμα διαχωρίστηκε από το TGO και ήδη κατεβαίνει προς την επιφάνεια του ‘Αρη.

Αν όλα πάνε καλά, την Τετάρτη θα λάβει χώρα η πρώτη επιτυχής για την Ευρώπη προσεδάφιση μιας διαστημοσυσκευής της στον ‘Αρη. Εκτός από τις ΗΠΑ και την πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και τη σημερινή Ρωσία, καμία άλλη χώρα δεν έχει μέχρι σήμερα προσεδαφίσει κάποια συσκευή στον ‘Αρη – η οποία να καταφέρει να λειτουργήσει τουλάχιστον.

Το 2003, η Ευρώπη έστειλε το βρετανικής κατασκευής Beagle-2 στον ‘Αρη, αλλά αυτό ποτέ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει ξανά με τη Γη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!