Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Εβδομάδα Πληροφορικής: Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού
[News]: Εβδομάδα Πληροφορικής: Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού

[News]: Εβδομάδα Πληροφορικής: Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού

Από τη Microsoft Ελλάς και η HePIS

Ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού παρέχουν σε μαθητές, νέους και ενήλικες, μέσω ταχύρρυθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης, η Microsoft Ελλάς και η HePIS, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πληροφορικής (Computer Science Week), η οποία διεξάγεται το διάστημα 5-11 Δεκεμβρίου 2016.

«Η Εβδομάδα Πληροφορικής, με περισσότερες από 100.000 εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τους νέους να ακολουθήσουν τα επαγγέλματα της πληροφορικής. Στην Ελλάδα, μόλις το 1,6% των νέων επιλέγει τις θετικές επιστήμες ως επιλογή καριέρας, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο στην Ευρώπη των 28 κρατών-μελών» δήλωσε ο πρόεδρος της HePIS, Νίκος Φαλδαμής.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η HePIS, σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς, υλοποιούν προγράμματα εκπαίδευσης διάρκειας 20 ωρών, μέσα από τα οποία 160 υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεξιότητες προγραμματισμού, δημιουργώντας τη δική τους ιστοσελίδα με τη χρήση HTML και CSS. Tα προγράμματα εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σε κέντρα εκπαίδευσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προτεραιότητα δίνεται σε ανέργους.

Όπως δήλωσε και ο Τίμος Πλατσάς, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας: «Η διάδοση του προγραμματισμού και των ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τη Microsoft, καθώς, εξοπλίζοντας τους νέους με τα κατάλληλα εφόδια, τους βοηθάμε να διεκδικήσουν καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!