Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: EuroWorking Group: Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση για την Ελλάδα
[News]: EuroWorking Group: Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση για την Ελλάδα

[News]: EuroWorking Group: Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση για την Ελλάδα

Θέμα πρόωρης αποπληρωμής των ακριβών δανείων του ΔΝΤ θα θέσει ο πρόεδρος του ΣΟΕ Μιχάλης Αργυρού

Η οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης θα βρεθεί σήμερα στο τραπέζι του EuroWorking Group . O πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού θα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά τη χώρα μας και θα βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων, δυο ήμερες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και λίγες ημέρες πριν από την πρώτη συμμετοχή του Χρήστου Σταϊκούρα στο Eurogroup και την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα.

Στο σημερινό ΕWG αναμένεται να γίνει μια πρώτη κουβέντα για:

- Τη σταδιακή μείωση των φόρων για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε συνάρτηση με τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο

- Τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αφού προηγουμένως επιβεβαιωθεί εμπράκτως η μεταρρυθμιστική δυναμική της κυβέρνησης. Σύμμαχος της κυβέρνησης στην προσπάθεια αυτή θα είναι η μέλλουσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, όπως φάνηκε από τις χθεσινές δηλώσεις της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου επανέλαβε ότι, όπως έλεγε και ως επικεφαλής του ΔΝΤ, οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι πολύ υψηλοί.

Ο πρόεδρος του ΣΟΕ αναμένεται να εκφράσει την πρόθεση της κυβέρνησης να δρομολογήσει άμεσα την πρόωρη αποπληρωμή περίπου 2,7 δισ. ευρώ από τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ. Θα αναφερθεί επίσης στις πρόσφατες θετικές εξελίξεις που διευκολύνουν τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς έναντι των Ευρωπαίων εταίρων ενόψει της 4ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης και των διαβουλεύσεων για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!