Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Έτοιμος να διαπραγματευτεί «οτιδήποτε» στο Καζακστάν ο Άσαντ
[News]: Έτοιμος να διαπραγματευτεί «οτιδήποτε» στο Καζακστάν ο Άσαντ

[News]: Έτοιμος να διαπραγματευτεί «οτιδήποτε» στο Καζακστάν ο Άσαντ

Ο όρος του Ερντογάν για μια «ενωμένη κι ειρηνική» Συρία είναι να φύγει ο Σύρος πρόεδρος

Η Τουρκία συνεχίζει να πιστεύει ότι μια ενωμένη κι ειρηνική Συρία είναι αδύνατο να υπάρξει με τον νυν πρόεδρο Μπασάρ αλ ’σαντ, αλλά επιθυμεί να προχωρήσει «βήμα προς βήμα» και να δει την έκβαση των προγραμματισμένων ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η θέση μας σχετικά με τον ’σαντ είναι ξεκάθαρη. Δεν πιστεύουμε ότι μια ενωμένη, ειρηνική Συρία θα είναι δυνατό να υπάρξει με τον ’σαντ να παραμένει στην εξουσία. Ωστόσο θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι συνομιλίες στην Αστάνα, θέλουμε να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα σε αυτό το στάδιο» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην ’γκυρα, ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες για την επίλυση της συριακής κρίσης θα ξεκινήσουν στις 23 Ιανουαρίου στην Αστάνα του Καζακστάν.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε έτοιμος να διαπραγματευτεί «οτιδήποτε» στις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες του Καζακστάν, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας.

Ακόμη ο ’σαντ είπε ότι το βασικό ερώτημα γύρω από τις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Καζακστάν είναι «ποιος θα εκπροσωπήσει την άλλη πλευρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!