Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Ετοιμάζεται για την γεώτρηση στην Καρπασία το Γιαβουζ
[News]: Ετοιμάζεται για την γεώτρηση στην Καρπασία το Γιαβουζ

[News]: Ετοιμάζεται για την γεώτρηση στην Καρπασία το Γιαβουζ

Θα κινηθεί σε περιοχή όπου το θαλάσσιο βάθος είναι περίπου 1.000 μέτρα και θα επιχειρήσει σε βάθος 3.000 μέτρων κάτω από τον βυθό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία του υπό τουρκική σημαία πλωτού γεωτρύπανου «Yavuz » με σκοπό τις επόμενες μέρες να αναχωρήσει από το αγκυροβόλιο της Αττάλειας, όπου βρίσκεται, με προορισμό τον «στόχο» γεώτρησης «Karpaz-1» στα ανοικτά της κατεχόμενης Καρπασίας σύμφωνα με το philenews.com .

Πρόκειται για διαδικασία που διαρκεί μερικές μέρες, στις οποίες πρέπει να γίνει η μεταφορά εξοπλισμού και εφοδίων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ήδη στη διαδικασία ετοιμασίας του γεωτρύπανου συμμετέχει και το νορβηγικό ειδικό πλοίο υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων υδρογονανθράκων σε βαθιά νερά «Bourbon Topuz», από το οποίο χθες μεταφέρθηκε εξοπλισμός στο «Yavuz».

To philenews.com απευθύνθηκε χθες με ερωτήματα στη μητρική εταιρεία-ιδιοκτήτη του «Bourbon Topuz», την εταιρεία Bourbon Offshore που έχει έδρα τη Γαλλία, ως προς το αν θα συμμετέχουν στην προαναγγελλόμενη από την Τουρκία προκλητική παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ. Μέχρι και αργά χθες, δεν υπήρξαν απαντήσεις, παρά μόνο βεβαίωση ότι τα ερωτήματα του λήφθηκαν. Να σημειωθεί ότι υπενθυμίσαμε την ποινική ευθύνη για ανάλογες ενέργειες, όπως και τη θέση της Ε.Ε. και της ίδιας της Γαλλίας, όπου εδρεύει η εταιρεία. Επίσης ρωτήσαμε αν η εταιρεία έχει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κληθεί να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο κατά τη διαδικασία υποστήριξης δραστηριοτήτων του Yavuz.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!