Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Έσπασε ταμπού η βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη
[News]: Έσπασε ταμπού η βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

[News]: Έσπασε ταμπού η βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

2 κιλά ζυγίζει το στέμμα!

Στα 65 χρόνια από την στέψη της Ελισάβετ Β΄ στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρεται το ειδικό αφιέρωμα του BBC, την Κυριακή το βράδυ, με μια ιστορικής σημασίας συζήτηση με την ίδια τη βασίλισσα. Είναι η πρώτη φορά στα 91 χρόνια της, που η βασίλισσα Ελισάβετ, δίνει συνέντευξη σε Μέσο Ενημέρωσης.

Μετά από 22 χρόνια συνεχών διαπραγματεύσεων και αρνήσεων, η βασίλισσα συναίνεσε να βγει στην τηλεοπτική οθόνη και να αναφερθεί στην τελετή και τα παραλειπόμενα της ενθρόνισης της, στις 2 Ιουνίου 1953. Η συζήτηση έγινε με τον βετεράνο παρουσιαστή Alastair Bruce, που θεωρείται κορυφή στα θέματα της Μοναρχίας. Από τις πληροφορίες που δόθηκαν εκ των προτέρων στον τύπο, η Ελισάβετ θα αναφερθεί στο νεαρό της ηλικίας της, μόλις 25 ετών, όταν διαδέχθηκε τον πατέρα της Γεώργιο τον 6ο, ο οποίος πέθανε από καρκίνο στα 57 χρόνια του, για τις τεράστιες ευθύνες που ανέλαβε ως ηγέτης μιας αυτοκρατορίας και για αυτή καθεαυτή την τελετή. Δείχνει στον συνομιλητή της το στέμμα της ενθρόνισης, το οποίο ούτε είδε ή άγγιξε έκτοτε. Ζυγίζει πάνω από 2 κιλά κι όπως λέει η βασίλισσα, έπρεπε να κρατά ακίνητο το κεφάλι της επειδή υπήρχε κίνδυνος να σπάσει τον λαιμό της.

Υπόδειγμα μονάρχη

Όσο για την χρυσή άμαξα που την μετέφερε από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Westmister Abey, ήταν μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. «Ήταν απαίσια η σύντομη διαδρομή με την βασιλική άμαξα» λέει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!