Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Έσπασε το άβατο – Έκθεση αυτοκινήτου μόνον για γυναίκες!
[News]: Έσπασε το άβατο – Έκθεση αυτοκινήτου μόνον για γυναίκες!

[News]: Έσπασε το άβατο – Έκθεση αυτοκινήτου μόνον για γυναίκες!

Από τον Ιούνιο οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν να οδηγούν, οπότε έχουν μια ευκαιρία να δουν το πρώτο τους αυτοκίνητο

Ακόμη και στη Δύση είναι ένα άβατο men’s only (σχεδόν). Όμως η πρώτη έκθεση αυτοκινήτου, αποκλειστικά για γυναίκες έρχεται να το «σπάσει». Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στη Σαουδική Αραβία, στην πόλη Τζέντα.

Μόλις μερικά χιλιόμετρα από τη Μέκκα, η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία στις γυναίκες που θα εκμεταλλευτούν την ιστορική ευκαιρία που τους δίνει πλέον ο νόμος, να μπορούν να οδηγούν (κάτι που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο), ώστε να δουν τα πρώτα τους αυτοκίνητα.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται μέσα σε εμπορικό κέντρο όπου εργάζονται μόνο γυναίκες, αναμένεται να επιτρέψει στον γυναικείο πληθυσμό του βασιλείου να διαλέξει κυρίως αυτοκίνητα οικονομικά σε ενέργεια πριν πάρει τους δρόμους πάνω στους τέσσερις τροχούς. Τους επιτρέπει επίσης να βρουν λύσεις χρηματοδότησης, με τράπεζες και χρηματοοικονομικές εταιρίες, για την αγορά του οχήματός τους.

Παντού στον εκθεσιακό χώρο υπάρχουν πανό με το σύνθημα “Drive and Shop”, (“Οδηγώ και Αγοράζω”), κάνοντας ένα λογοπαίγνιο στα αραβικά που χρησιμοποιεί το θηλυκό τρίτο πρόσωπο των ρημάτων, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian. “Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες είναι αυτές που καταναλώνουν περισσότερο στα εμπορικά κέντρα”, δήλωσε η Σαρίφα Μοχάμαντ, η επικεφαλής των πωλητριών της έκθεσης, πριν διευκρινίσει: “Τη διαχείριση του εμπορικού κέντρου έχουν γυναίκες, όλες οι ταμίες, οι σερβιτόρες, είναι γυναίκες”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!