Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Ερωτηματικά για τον τρόπο που το Twitter προστατεύει τους χρήστες του
[News]: Ερωτηματικά για τον τρόπο που το Twitter προστατεύει τους χρήστες του

[News]: Ερωτηματικά για τον τρόπο που το Twitter προστατεύει τους χρήστες του

Ποιες οι τακτικές του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατά της σεξουαλικής και ρατσιστικής παρενόχλησης

Δύο γυναίκες πρόσφατα υπέβαλαν καταγγελίες στο Twitter για παρενόχληση. Ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ανταποκρίθηκε σε καθεμία από αυτές τις υποθέσεις, εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πως το Twitter προστατεύει τους χρήστες του.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το Twitter προχώρησε στην απενεργοποίηση του λογαριασμού του Μάρτιν Σκρέλι, πρώην διευθύνων συμβούλου μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας, επειδή αυτός ανήρτησε στην υπηρεσία κακόβολα σχόλια για τη δημοσιογράφο Λόρεν Ντούκα. Σήμερα, η εταιρεία προχώρησε και πάλι στην απενεργοποίηση ενός ακόμα λογαριασμού, αυτού της Αλεξάντρα Μπρόντσκι, επίσης δημοσιογράφος, αφού αυτή έκανε αναδημοσίευση στο Twitter screenshots αντισημιτικών μηνυμάτων που είχε λάβει. Ωστόσο, οι λογαριασμοί των χρηστών που της έστειλαν τα κακόβουλα μηνύματα δεν απενεργοποιήθηκαν.

Αυτές οι δύο πολύ διαφορετικές περιπτώσεις τονίζουν την έλλειψη διαφάνειας στον τρόπο με τον οποίο το Twitter χειρίζεται την παρενόχληση. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, προς τους χρήστες οι πολιτικές κατάχρησης της υπηρεσίας φαίνεται να εφαρμόζονται μεθοδικά, με ορισμένους λογαριασμούς να έχουν απενεργοποιηθεί χωρίς πολλές εξηγήσεις. Ωστόσο, επικριτές ζητούν από την πλατφόρμα να έχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα για τις αποφάσεις που λαμβάνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!