Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Επιθεωρητές-ρομπότ για την επισκευή των αιολικών πάρκων
[News]: Επιθεωρητές-ρομπότ για την επισκευή των αιολικών πάρκων

[News]: Επιθεωρητές-ρομπότ για την επισκευή των αιολικών πάρκων

Μπορούν να περπατήσουν, να οδηγήσουν, να πετάξουν ακόμα και να σκεφτούν για τον εαυτό τους

Ερευνητές από τη Σκωτία δημιούργησαν νέα, εντελώς αυτόνομα ρομπότ , τα οποία μπορούν να ελέγχουν τυχόν καταστροφές στα αιολικά πάρκα.

Τα ρομπότ αυτά που είναι σε μορφή drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) δημιουργήθηκαν από την ORCA (Offshore Robotic Certification of Assets hub) και μπορούν να περπατήσουν, να οδηγήσουν, να πετάξουν ακόμα και να σκεφτούν για τον εαυτό τους. Το εγχείρημα αυτό χρηματοδοτήθηκε από την ίδια την ORCA, καθώς είναι το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό κέντρο του είδους του και διευθύνεται από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt. Συνεργάτες ήταν επίσης 30 επιχειρηματίες, το Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αυτό του Λίβερπουλ.

Η καινοτομία του συγκεκριμένου ρομπότ-drone έγκειται στο ότι μπορεί να προσγειωθεί σε κάθετες επιφάνειες και διαθέτει ένα ρομποτικό χέρι. Και επειδή είναι αυτόνομο, δεν θα χρειάζεται να βρίσκεται κάποιος στην ξηρά με τηλεχειριστήριο. Αυτό το ρομπότ βάζει τέλος στις επικίνδυνες αποστολές των ανθρώπων οι οποίοι φορώντας ειδικά καπέλα και στολές αιωρούνται πάνω από μια τουρμπίνα και από μια τρικυμισμένη θάλασσα.

Το ρομπότ αυτό έχει παραχθεί από την εταιρεία «ANYbotics» και είναι ήδη στην αγορά. Ο ερευνητής Ντέιβιν Λέιν, από το Πανεπιστήμιο Hariot-Watt, τονίζει ότι η δημιουργία αυτού του ρομπότ παρουσιάζει νέες ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!