Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: “Επιτελών το καθήκον μου”: Ο Χ. Σαρτζετάκης για τη δολοφονία Λαμπράκη
[News]: “Επιτελών το καθήκον μου”: Ο Χ. Σαρτζετάκης για τη δολοφονία Λαμπράκη

[News]: “Επιτελών το καθήκον μου”: Ο Χ. Σαρτζετάκης για τη δολοφονία Λαμπράκη

Το βιβλί οτου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας που ρίχνει φως σε μία από τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

«Το παρόν βιβλίο εγράφη εις εκπλήρωσιν χρέους προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος και πρέπει να γνωρίζει την αλήθειαν», γράφει ο Χρήστος Σαρτζετάκης, προλογίζοντας το δίτομο έργο του, «Επιτελών το καθήκον μου», που αφηγείται «τήν άνακριτικήν διερεύνησιν ένός είδεχθούς έγκλήματος, τής έκ πολιτικής αφετηρίας δολοφονίας τού βουλευτού τής άριστεράς Γρηγορίου Λαμπράκη είς τήν Θεσσαλονίκην τήν 22αν Μαΐου 1963».

Τον Χρήστο Σαρτζετάκη, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας την πενταετία 1985-1990, επέλεξε, παρά τον νεαρόν της ηλικίας του, τον Μάιο του 1963 ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Κόλλιας, να χειριστεί την «υπόθεση Λαμπράκη».

Στις 1.700 σελίδες του δίτομου έργου του ο πρωταγωνιστής ανακριτής της υπόθεσης Λαμπράκη δίνει, τριάντα τρία χρόνια μετά, τη δική του κατάθεση για την πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα και σφράγισε μα ολόκληρη εποχή. Παράλληλα, δίνει την διεξοδική περιγραφή του κλίματος της καταπιεστικής εκείνης εποχής, την ιστόρηση της δικής του εμπειρίας, καθώς και την βιωματική του αντίληψη για τον ρόλο του δικαστή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!