Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: «Τα επιμελητήρια να είναι οι “επιταχυντές” των υπηρεσιών ενός επιτελικού κράτους στις επιχειρήσεις»
[News]: «Τα επιμελητήρια να είναι οι “επιταχυντές” των υπηρεσιών ενός επιτελικού κράτους στις επιχειρήσεις»

[News]: «Τα επιμελητήρια να είναι οι “επιταχυντές” των υπηρεσιών ενός επιτελικού κράτους στις επιχειρήσεις»

Τοποθέτηση Βασίλη Κορκίδη, με αφορμή το σχετικό νομοσχέδιο

«Ο καλύτερος συντονισμός του κράτους και ο λιγότερος κομματισμός στο Δημόσιο θα οδηγήσει σε ανώτερο επίπεδο και ταχύτερους ρυθμούς λειτουργίας τη δημόσια διοίκηση, βοηθώντας έτσι την επίτευξη του στόχου για υψηλότερη ανάπτυξη στη χώρα μας. Τα επιμελητήρια μπορούν να είναι οι “επιταχυντές” των υπηρεσιών ενός επιτελικού κράτους στις επιχειρήσεις. Καλή επιτυχία στους τρεις νέους γενικούς γραμματείς της Προεδρίας της Κυβέρνησης…». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης , με αφορμή το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ότι οι προωθούμενες διατάξεις για το επιτελικό κράτος αποτελούν μία θεσμική τομή και απαρχή για την επόμενη ημέρα μίας σύγχρονης Ελλάδας. Το νομοσχέδιο συγκεντρώνει όλες τις διάσπαρτες διατάξεις των τελευταίων 40 ετών για την οργάνωση της κυβέρνησης και της κεντρικής διοίκησης, δημιουργεί νέους θεσμούς και θέτει νέους κανόνες για μία αποτελεσματική λειτουργία του κράτους. Αναφορικά με τους μετακλητούς προβλέπεται πως το γραφείο υπουργών θα διαθέτει έως 18 θέσεις, εκ των οποίων οι 8 μετακλητοί, και των υφυπουργών 12 θέσεις, εκ των οποίων οι 6 για μετακλητούς, ενώ οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς μπορούν να απασχολούν έως 3 και 2, αντίστοιχα, μετακλητούς. Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η εξοικονόμηση από τη μείωση των σχετικών θέσεων θα ανέλθει περίπου σε 1,9 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!