Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί στη Βουλή για το Μετρό Θεσσαλονίκης
[News]: Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί στη Βουλή για το Μετρό Θεσσαλονίκης

[News]: Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί στη Βουλή για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Μεγάλη κόντρα μεταξύ Κώστα Αχ. Καραμανλή και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Υψηλοί τόνοι και έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή , και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, με τον πρώτο να κάνει λόγο για «πολιτικό θράσος» και «πολιτικές απατεωνιές με εγκαίνια μουσαμάδων».

Ο ισχυρισμός του κ. Τριανταφυλλίδη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρέδιδε το έργο στους Θεσσαλονικείς το 2020 και οι κατηγορίες του στη ΝΔ για «ανέξοδες προεκλογικές κραυγές», «αέρα κοπανιστό στις δεσμεύσεις της», «καθυστέρηση του έργου για τρία χρόνια» αλλά και για «προσπάθεια πατριδοκαπηλίας» και «ύποπτα deals» πυροδότησαν την εντονότατη αντίδραση του κ. Καραμανλή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται πολλούς μύθους, με το πρόσχημα των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου, οι οποίο όλοι έχουν καταρριφθεί», απάντησε ο υπουργός Υποδομών και προσέθεσε:

«Το έργο, με το σταθμό Βενιζέλου δεν θα είχε τελειώσει ούτε το 2024 σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Με επιστολή του, ο ανάδοχος προειδοποιούσε ότι το χρονοδιάγραμμα τινάχτηκε στον αέρα με ευθύνη της δικής σας κυβέρνηση. Εκκρεμούν 302 μελέτες τις οποίες δεν καταθέσατε. Εμείς λέμε ότι πρέπει το Μετρό Θεσσαλονίκης να παραδοθεί ολοκληρωμένο, με το σταθμό Βενιζέλου και αυτό θα γίνει το 2023».

«Έγιναν όλες οι μελέτες και όλα τα προπαρασκευαστικά έργα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, υπάρχει η τεχνική μελέτη για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!