Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Ενστάσεις από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για ρυθμίσεις του νέου Ποινικού Κώδικα
[News]: Ενστάσεις από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για ρυθμίσεις του νέου Ποινικού Κώδικα

[News]: Ενστάσεις από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για ρυθμίσεις του νέου Ποινικού Κώδικα

«Απαραίτητες είναι ορισμένες βελτιώσεις» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης

Έντονες διαφωνίες για σειρά διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ελευθέριος Μιχαηλίδης, ο οποίος αν και τόνισε πως το νομοθέτημα κινείται σε θετική κατεύθυνση επεσήμανε πως είναι απαραίτητες ορισμένες βελτιώσεις σε προβληματικές ρυθμίσεις.

Ο κ. Μιχαηλίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μαζικές παραγραφές σοβαρών αδικημάτων με την μετατροπή τους από κακούργημα σε πλημμέλημα αναφέροντας μεταξύ άλλων, αδικήματα όπως η φοροδιαφυγή, η μη καταβολή ΦΠΑ, η λαθρεμπορία, η αρχαιοκαπηλία και άλλα. Μάλιστα, υπογράμμισε πως στην περίπτωση που οι επίμαχες διατάξεις προχωρήσουν, όσοι έχουν διαπράξει ανάλογα αδικήματα ως τις 31/3/2011 θα παραγραφούν, στερώντας και το δημόσιο από μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων αναφέρθηκε σε σειρά διατάξεων, όπως η έκρηξη που θα τιμωρείται ως πλημμέλημα αν δεν θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. «Πώς θα προστατευθεί η περιουσία των πολιτών, αν κάποιοι βάλουν βόμβες νύχτα σε καταστήματα της Πανεπιστημίου, δεν υπάρχουν θύματα αλλά οι ζημιές είναι μεγάλες; Με τα πλημμελήματα;» αναρωτήθηκε συμπληρώνοντας ότι από χώρα με τα περισσότερα κακουργήματα σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει ο φόβος να μη μπορούμε να διασφαλίσουμε καν την έννομη τάξη.

Ο κ. Μιχαηλίδης θέλοντας να γίνουν κατανοητές οι ενστάσεις της Ένωσης μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα που αφορούν την καθημερινή ζωή των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!