Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Η Ένωση Αθέων ζητεί να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια Γυμνασίου-Λυκείου
[News]: Η Ένωση Αθέων ζητεί να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια Γυμνασίου-Λυκείου

[News]: Η Ένωση Αθέων ζητεί να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια Γυμνασίου-Λυκείου

Απορρίφθηκε το αίτημα να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από την αίθουσα της Ολομέλειας του ΣτΕ

Με την εικόνα να δεσπόζει στην αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η προσφυγή της Ένωσης Αθέων και γονέων οι οποίοι ζητούν να μην αναγράφεται το θρήσκευμα των μαθητών στα απολυτήρια και τα αποδεικτικά σπουδών Γυμνασίου και Λυκείου.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση των αιτήσεων ακύρωσης δυο αποφάσεων του υπουργού Παιδείας σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται η αναγραφή του θρησκεύματος στα αποδεικτικά σπουδών ο συνήγορος της Ένωσης Αθέων ζήτησε να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από τη δικαστική αίθουσα. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά, το αίτημα με παρεμπίπτουσα απόφαση απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (24- 3).

Η σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη που ήταν η εισηγήτρια, εξέφρασε τον προβληματισμό της εάν λόγω της τήρησης αρχείου τίτλων και πιστοποιητικών σπουδών στα Γυμνάσια και Λύκεια παραβιάζεται ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και η Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως προς το σκέλος που αφορά τη θρησκευτική ελευθερία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι με την αναγραφή του θρησκεύματος στο απολυτήριο, το οποίο συνοδεύει τους μαθητές σε όλη τους τη ζωή και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα, ο νέος Ευρωπαϊκός κανονισμός προσωπικών δεδομένων (GDPR)και η προστατευόμενη θρησκευτική ελευθερία. Μάλιστα, επικαλέστηκαν και την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την διαγραφή του θρησκεύματος από τις αστυνομικές ταυτότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!