Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Ενισχύεται η συνεργασία του υπ. Παιδείας με το Χαμόγελο του Παιδιού
[News]: Ενισχύεται η συνεργασία του υπ. Παιδείας με το Χαμόγελο του Παιδιού

[News]: Ενισχύεται η συνεργασία του υπ. Παιδείας με το Χαμόγελο του Παιδιού

Επικαιροποιημένο σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών

Επικαιροποιημένο σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο τίθενται στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, όλα τα εργαλεία, η εμπειρία και η τεχνογνωσία του οργανισμού, στην πρόληψη, αντιμετώπιση και διαχείριση πλήθος κοινωνικών προβλημάτων και κινδύνων.

Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας, το «Χαμόγελο του Παιδιού»:

1. εντάχθηκε στους προορισμούς εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις επισκέψεις αυτές, οι μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από ψυχολόγο ή και κοινωνικό λειτουργό της οργάνωσης, θα μπορούν μεταξύ άλλων να επισκέπτονται τα τηλεφωνικά Κέντρα των γραμμών 1056, 116000 και 116111, όπου θα ενημερώνονται για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που παρέχουν. Παράλληλα σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, οι μαθητές θα συμμετέχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό του οργανισμού, με θεματικές την κακοποίηση, βία, τεχνολογία, εξαφάνιση (αρπαγή). Η επίσκεψη θα ολοκληρώνεται με ενημέρωση των μαθητών για τον εθελοντισμό, τη σημασία του και τις δυνατότητες εθελοντικής συμμετοχής τους στις δράσεις του οργανισμού.

2. στηρίζοντας την προσπάθεια ένταξης των παιδιών προσφύγων στα σχολεία της χώρας, θα συνεργαστεί με θεσμικούς φορείς (πανεπιστήμια), για να αναπτύξει εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης παιδιών προσφύγων για τα θέματα που τα απασχολούν, συμπεριλαμβανομένου του θέματος του ρατσισμού που μπορεί να οδηγήσει στον σχολικό εκφοβισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!