Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι κρίσιμες μονομαχίες και γιατί έχουν σημασία
[News]: Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι κρίσιμες μονομαχίες και γιατί έχουν σημασία

[News]: Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι κρίσιμες μονομαχίες και γιατί έχουν σημασία

Για τη Βουλή των Αντιπροσώπων με μεγάλο μέρος της Αμερικανικής Γερουσίας

Πολλές μονομαχίες θα μπουν στο μικροσκόπιο κατά τις σημερινές ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, με τις οποίες θα ανανεωθούν το σύνολο των εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων και πάνω από το ένα τρίτο της Γερουσίας.

Συγκεκριμένα θα ανανεωθούν και οι 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων και 35 από τις 100 έδρες της Γερουσίας. Θα αναδειχθούν επίσης 36 από τους 50 κυβερνήτες των αμερικανικών Πολιτειών.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί για να κερδίσουν την πλειοψηφία πρέπει να διατηρήσουν τις έδρες που έχουν και να κερδίσουν άλλες 23, κάτι που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως είναι εφικτό.

Δυσκολότερο για τους Δημοκρατικούς θα είναι να κερδίσουν την πλειοψηφία και στη Γερουσία, καθώς το ένα τρίτο των εδρών της, που θα ανανεωθεί φέτος, αφορά κυρίως Πολιτείες στις οποίες πλειοψηφούν οι συντηρητικοί. Σήμερα οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν τις 51 από τις 100 έδρες της άνω βουλής του Κογκρέσου.

Ένας πρώην τραγουδιστής της πανκ στο Τέξας

Η μονομαχία στις εκλογές για τη Γερουσία που θα παρακολουθηθεί ίσως περισσότερο από κάθε άλλη και είναι επιπλέον η πιο δαπανηρή διεξάγεται στο Τέξας. Ένας σαραντάρης πρώην τραγουδιστής της πανκ, ο Μπέτο Ο’Ρουρκ, υποστηρικτής ενός καθολικού συστήματος υγείας και του περιορισμού της οπλοκατοχής, αντιμετωπίζει τον νυν γερουσιαστή Τεντ Κρουζ.

Ο «Μπέτο», όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί του, βρίσκεται μπροστά από τον αντίπαλό του στις μεγάλες πόλεις, όμως θα πρέπει να πείσει και τη συντηρητική ύπαιθρο για να κερδίσει την εκλογή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!