Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ένας τεχνοκράτης είναι απαραίτητος και στη ΔΕΗ
[News]: Ένας τεχνοκράτης είναι απαραίτητος και στη ΔΕΗ

[News]: Ένας τεχνοκράτης είναι απαραίτητος και στη ΔΕΗ

Η κομβικής σημασίας εταιρεία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι

Κανείς δε αμφισβητεί το γεγονός ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι η νέα διοίκηση που θα τοποθετηθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα από την κυβέρνηση, οφείλει να πάρει γενναίες αποφάσεις. Μάλιστα, η προ ολίγων ημερών επίσημη επιβεβαίωσης της – αναμενόμενης – αποτυχίας του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης καθιστά ακόμη πιο αναγκαία την λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο νέος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ δεν θα πρέπει να είναι πολιτικός (εν ενεργεία ή πρώην) αλλά τεχνοκράτης, μια και οι μελλοντικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν με κριτήριο το καλό της επιχείρησης και όχι τον αριθμό των ψήφων που θα χαθούν ή θα κερδηθούν στις επόμενες εκλογές.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικής και όχι επιχειρηματικής επιλογής που αφορά την ΔΕΗ είναι η απόφαση για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5, την οποία όλοι χαρακτηρίζουν σήμερα ως μια επενδυτική απόφαση η οποία συνιστά δυναμίτη στα θεμέλια της ΔΕΗ. Κόστος πολύ πάνω από 1,5 δις ευρώ για μια μονάδα η οποία «ρουφά» όλη την ρευστότητα της ΔΕΗ, η οποία ποτέ δεν πρόκειται να αποσβεστεί και η οποία δεν είναι καθόλου απίθανο όταν ξεκινήσει να λειτουργεί να παράγει και λειτουργικές ζημίες (όπως συμβαίνει με την μέχρι σήμερα πιο μοντέρνα μονάδα της ΔΕΗ, αυτήν της Μελίτης).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!