Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Ένα ταξίδι στον ουρανό, τους πλανήτες και τα αστέρια έκαναν 31 προσφυγόπουλα
[News]: Ένα ταξίδι στον ουρανό, τους πλανήτες και τα αστέρια έκαναν 31 προσφυγόπουλα

[News]: Ένα ταξίδι στον ουρανό, τους πλανήτες και τα αστέρια έκαναν 31 προσφυγόπουλα

Ήταν ένα ταξίδι νοερό στο απέραντο σύμπαν, στις Πλειάδες, τη Μεγάλη και τη Μικρή ‘Αρκτο, τον Ωρίωνα και την Ανδρομέδα

Έκαναν ένα διαφορετικό ταξίδι, που δεν ήταν γεμάτο με αγωνίες, κινδύνους και κακουχίες. Ήταν ένα ταξίδι νοερό στο απέραντο σύμπαν, στις Πλειάδες, τη Μεγάλη και τη Μικρή ‘Αρκτο, τον Ωρίωνα και την Ανδρομέδα.

Περίπου 30 προσφυγόπουλα από τη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας ξεναγήθηκαν χτες στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων που ξεκίνησαν το Αστεροσκοπείο και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τα παιδιά, ηλικίας από εννέα ετών και πάνω, είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάβασής τους στο Θησείο προσμονή και ανυπομονησία για την εκδρομή τους, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν οι συνοδοί τους. Και μόλις έφτασαν στο Αστεροσκοπείο, ο ενθουσιασμός ζωγραφίστηκε στα πρόσωπά τους. Εκεί τους υποδέχτηκε το προσωπικό του Αστεροσκοπείο και άρχισε η διαδρομή τους στο σύμπαν.

Έμαθαν για τους πλανήτες και τα αστέρια και σήκωσαν τα κεφάλια τους ψηλά για να δουν τον έναστρο αττικό ουρανό. Παρατήρησαν τον πιο κοντινό πλανήτη στη Γη, την Αφροδίτη, με γυμνό μάτι αλλά και με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Δωρίδη. Περιεργάστηκαν τα παλαιότερα εποπτικά όργανα της αστρονομίας στην Ελλάδα στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής και έμαθαν πώς οι αστρονόμοι μετρούσαν την ώρα κατά τον 19ο αιώνα.

«Έχουμε και στο Αφγανιστάν αστέρια» έσπευσαν να πουν στους ξεναγούς πολλά από τα παιδιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!