Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: «Εκτοξεύθηκαν» οι πωλήσεις smartwatches παγκοσμίως
[News]: «Εκτοξεύθηκαν» οι πωλήσεις smartwatches παγκοσμίως

[News]: «Εκτοξεύθηκαν» οι πωλήσεις smartwatches παγκοσμίως

Σύμφωνα με την Strategy Analytics αυξήθηκαν κατά 67% το γ΄ τρίμηνο του 2018

Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων των smartwatches της τάξης του 67% σε όλο τον κόσμο κατά το γ΄ τρίμηνο του 2018, διάστημα κατά το οποίο πωλήθηκαν 10 εκατομμύρια συσκευές, κατέγραψε η Strategy Analytics.

Στην 1η θέση της παγκόσμιας αγοράς διατηρήθηκε το smartwatch της Apple με μερίδιο 45%, καταγράφοντας ωστόσο εντυπωσιακή πτώση από το 60% που ήλεγχε στην διεθνή αγορά ένα χρόνο νωρίτερα. Ο πρωταγωνιστής της παγκόσμιας αγοράς smartwatches διέθεσε ωστόσο στην παγκόσμια αγορά 4,5 εκατομμύρια τεμάχια το γ΄ τρίμηνο του 2018, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 25%, έναντι των 3,6 εκατ. συσκευών το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Στην 2η θέση βρέθηκε το γ΄ τρίμηνο του 2018 η Fitbit, κερδίζοντας έδαφος έναντι των επόμενων κατασκευαστών, της Samsung και της Garmin. Η Fitbit με πωλήσεις 1,5 εκατ. smartwatches παγκοσμίως έφθασε το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά στο 15% το γ΄ τρίμηνο του 2018, από σχεδόν μηδενικό πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές υπογραμμίζουν, ότι η Fitbit αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλής σε όλη τη Βόρεια Αμερική, ενώ εκτιμούν, ότι έχει περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης το επόμενο έτος στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Την 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατέκτησε η Samsung με μερίδιο 11% της παγκόσμιας αγοράς smartwatches στο γ΄ τρίμηνο του 2018, ανεβαίνοντας ελαφρά από το 10% το γ΄ τρίμηνο του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!