Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Η ΕΚΤ φοβάται μην χάσει τον έλεγχο επί του χρήματος λόγω bitcoin!
[News]: Η ΕΚΤ φοβάται μην χάσει τον έλεγχο επί του χρήματος λόγω bitcoin!

[News]: Η ΕΚΤ φοβάται μην χάσει τον έλεγχο επί του χρήματος λόγω bitcoin!

Ζητά από το Ευρωκοινοβούλιο να ψηφίσει κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης των ψηφιακών νομισμάτων

Καμπανάκι έχει σημάνει ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που φοβάται πλέον ότι τα bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα μπορεί κάποια στιγμή να εξασθενίσουν τον έλεγχό της επί της κυκλοφορίας του χρήματος στην Ευρωζώνη. Μάλιστα, η ΕΚΤ ζήτησε την παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ΕΚΤ ζητά από τους ευρωβουλευτές νόμους που θα περιορίζουν τη χρήση των ψηφιακών νομισμάτων όπως το bitcoin, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, απαιτεί αυξημένους ελέγχους στις πλατφόρμες συναλλάγματος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που κάνουν ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων με πραγματικά, καθώς και στην αναφορά ύποπτων συναλλαγών.

Γνωμοδότηση της ΕΚΤ αναφέρει ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ δεν θα πρέπει να προωθούν την χρήση εικονικών νομισμάτων. Ενώ επισημαίνεται ότι οι συναλλαγές παρουσιάζουν ελλείψεις βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου. “Εάν στο μέλλον αυξηθεί σημαντικά η εξάρτηση από μονάδες εικονικού χρήματος, τότε μπορεί επί της αρχής να επηρεαστεί ο έλεγχος των κεντρικών τραπεζών στην κυκλοφορία του χρήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!