Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Εκλογές στα Σκόπια αν δεν υπάρξουν εξελίξεις με την ΕΕ
[News]: Εκλογές στα Σκόπια αν δεν υπάρξουν εξελίξεις με την ΕΕ

[News]: Εκλογές στα Σκόπια αν δεν υπάρξουν εξελίξεις με την ΕΕ

Αισιόδοξος ο Ζάεφ για ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων έως των Οκτώβριο

Σε συμφωνία να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές, εάν δεν λάβει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ έως τον Οκτώβριο, προχώρησαν τα πολιτικά κόμματα των Σκοπίων , όπως μεταδίδει το πρακτορείο ibna.

Ο πρωθυπουργός πάντως, Ζόραν Ζάεφ, δηλώνει πεπεισμένος, ότι η χώρα θα λάβει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τον Οκτώβριο και ότι τα κεφάλαια 23 και 24 που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις, θα ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2019. Ο Ζάεφ αναφέρθηκε στο θέμα, όταν ρωτήθηκε για το σκεπτικισμό της Γαλλίας σχετικά με τη διεύρυνση της ΕΕ. «Η Βόρεια Μακεδονία δεν ζητά να γίνει μέλος της ΕΕ άμεσα. Χρειαζόμαστε επαρκή κίνητρα. Το επόμενο βήμα είναι να δοθεί ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε αυτή την ημερομηνία τον Οκτώβριο», είπε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είπε επίσης, ότι η Ευρώπη δεν έχει μέλλον χωρίς νέα μέλη και ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι σαφή πάνω σε αυτό. Από την πλευρά του ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, Χριστγιάν Μικόσκι, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι η χώρα δεν έλαβε ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών, λόγω ανεπαρκούς προόδου όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!