Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Αιχμές του Μακρόν κατά του Πούτιν για την δημοκρατία στη Ρωσία
[News]: Αιχμές του Μακρόν κατά του Πούτιν για την δημοκρατία στη Ρωσία

[News]: Αιχμές του Μακρόν κατά του Πούτιν για την δημοκρατία στη Ρωσία

Με αφορμή τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Μόσχα

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν , δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η Μόσχα οφείλει να τηρεί τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, σημειώνοντας ότι είναι ορθό να διατηρείται ο διάλογος μεταξύ των χωρών, ιδίως σε θέματα διεθνών κρίσεων.

Ο Μακρόν, που υποδέχτηκε τον Ρώσο ηγέτη στη θερινή κατοικία του στη νότια Γαλλία, εξέφρασε την ελπίδα, ότι οι δυο τους θα σημειώσουν πρόοδο στο θέμα της εξεύρεσης μια ειρηνικής λύσης για την κρίση στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι ο νέος Πρόεδρος της χώρας έτεινε κλάδο ελαίας στον Πούτιν. «Αυτό το καλοκαίρι ζητήσαμε να υπάρξει ελευθερία στις διαδηλώσεις, ελευθερία λόγου, ελευθερία γνώμης και το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, που θα πρέπει να γίνει πλήρως σεβαστό στη Ρωσία, όπως και σε όλα τα άλλα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πούτιν πριν από την έναρξη των συνομιλιών τους. «Επειδή πιστεύω σε μια ευρωπαϊκή Ρωσία», τόνισε.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της προσέγγισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία. Παρά «τις παρεξηγήσεις των τελευταίων δεκατίων, τις συζητήσεις για τη σχέση της με τη Δύση», η Ρωσία «είναι Ευρωπαία» και «πρέπει να ξαναβρούμε μια αρχιτεκτονική της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!