Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Η δράση των αμερικανικών drones στην Υεμένη και η μονάδα που υπάρχει στη Λάρισα
[News]: Η δράση των αμερικανικών drones στην Υεμένη και η μονάδα που υπάρχει στη Λάρισα

[News]: Η δράση των αμερικανικών drones στην Υεμένη και η μονάδα που υπάρχει στη Λάρισα

Γερμανικό δικαστήριο έδωσε εντολή να ερευνηθεί η δράση των μη επανδρωμένων σκαφών των ΗΠΑ

Το δικαστήριο της πόλης Münster στην Γερμανία εκδίκασε μια υπόθεση που «καίει» μονάδα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και προκαλεί εύλογα ερωτήματα και για ανάλογη μονάδα που εδρεύει στην Λάρισα …

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την DW , το γερμανικό δικαστήριο την Τρίτη εκδίκασε υπέρ τριών εναγόντων από την Υεμένη που πιστεύουν πως οι συγγενείς τους σκοτώθηκαν σε μια επιδρομή αμερικανικών drone το 2012, τα οποία απογειώθηκαν από την Γερμανία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Münster διέταξε πως η Γερμανική κυβέρνηση πρέπει να λάβει τα «απαραίτητα μέτρα» ώστε να διαπιστώσει εάν οι αμερικανικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της αεροπορικής βάσης Ramstein είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης ότι το Βερολίνο θα πρέπει, εάν είναι απαραίτητο, να πιέσει την Ουάσινγκτον να τηρήσει το διεθνές δίκαιο στις επιδρομές με drone.

Η υπόθεση τέθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συνταγματικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για λογαριασμό μιας οικογένειας από την περιοχή Hadramawt της ανατολικής Υεμένης.

Οι ενάγοντες ανέφεραν ότι η Γερμανία ήταν εν μέρει υπεύθυνη για τους θανάτους δύο μελών της οικογένειας, με τη βάση στη νοτιοδυτική Γερμανία να λειτουργεί ως προωθημένος σταθμός για αεροσκάφη που εκτελούν πτήσεις από τις ΗΠΑ .

Τα πλήγματα των αμερικανικών drone στην Υεμένη έχουν στόχευαν μέλη της Αλ Κάιντα, αλλά έχουν προκύψει αμφιβολίες σχετικά με το εάν στόχευαν άτομα με «συνεχή λειτουργία μάχης». Μια τέτοια λειτουργία θεωρείται ως ένα νόμιμο κατώτατο όριο για την αποτροπή αμάχων που συνδέονται μεν, αλλά δεν αγωνίζονται, για ένοπλες ομάδες, να υποβάλλονται σε εξωδικαστικές εκτελέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!