Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Δούρου: Αυτή τη στιγμή είμαστε στο χαράκωμα…
[News]: Δούρου: Αυτή τη στιγμή είμαστε στο χαράκωμα…

[News]: Δούρου: Αυτή τη στιγμή είμαστε στο χαράκωμα…

«Ήδη ανακαταλαμβάνουμε έδαφος από τον αντίπαλο.»

Στους τρεις πυλώνες που έχουν πλέον τις υποδομές και την απασχολούν αναφέρθηκε η Ρένα Δούρου .

«Το τοπίο πόλης, η κοινωνική, η ψηφιακή και οι περιβαλλοντικές πολιτικές, αλλά και η επέκταση των υποδομών, αποτελούν τους τρεις πυλώνες στους οποίους έχοντας πλέον τις υποδομές βάσης, μπορούμε να επιδείξουμε ακόμη περισσότερα αποτελέσματα», είπε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εφόσον έγινε η σημαντική δουλειά σε επίπεδο υποδομών», συνέχισε η Ρ. Δούρου αναφερόμενη μεταξύ άλλων στη διαχείριση των λυμάτων και των στερεών αποβλήτων, στις αναπλάσεις στο Φαληρικό Δέλτα, στα Λιπάσματα στο Κερατσίνι, επισήμανε ότι για την «προσεχή θητεία» της, παραμένει μείζον το τοπίο πόλης. «Δεν θέλουμε να χρηματοδοτούνται αποσπασματικές παρεμβάσεις», «σε συνεργασία με την Ανάπλαση ΑΕ και τον Νίκο Μπελαβίλα έχουμε σχεδιάσει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις όπως το σχέδιο για την Ιερά οδό και τα ρέματα προσπαθούμε να αλλάξουμε ένα λεκανοπέδιο που χτίστηκε άναρχα, με τα γνωστά αποτελέσματα», τόνισε.

Για την ανάπτυξη της συνδυασμένης ψηφιακής με τις περιβαλλοντικές πολιτικές, η Ρ. Δούρου επισήμανε ότι ο παράγοντας αυτός θα καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός στην έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής «την οποία πλέον ο ΟΗΕ αποκαλεί κλιματική κρίση».

Τέλος για το «μείζον», όπως το χαρακτήρισε, θέμα της κοινωνικής πολιτικής, τόνισε ότι ακόμη πρέπει να επεκταθεί, λέγοντας ότι η Περιφέρεια χρειάστηκε να προχωρήσει πέραν των ποικίλων δράσεων της και στη χρηματοδότηση ρεύματος σε 60.000 νοικοκυριά τα προηγούμενα χρόνια, ενώ «αυτή την εβδομάδα προχωράμε στη χρηματοδότηση της πρώτης δομής Rainbow House στην Ελλάδα, για κακοποιημένους πολίτες που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητα», ανακοίνωσε η περιφερειάρχης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!