Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ο δισεκατομμυριούχος που κατέκτησε τη Wall Street με τα… μαθηματικά
[News]: Ο δισεκατομμυριούχος που κατέκτησε τη Wall Street με τα… μαθηματικά

[News]: Ο δισεκατομμυριούχος που κατέκτησε τη Wall Street με τα… μαθηματικά

Είναι ο λεγόμενος «ποσοτικός επενδυτής» που έχει σήμερα προσωπική περιουσία 20 δισ. δολαρίων

Αν μιλάμε για αυτοδημιούργητους επενδυτές που έγιναν βαθύπλουτοι με καλές πρακτικές, τότε ο βασιλιάς εδώ είναι ο James Simons, ο λεγόμενος «ποσοτικός επενδυτής» που έχει σήμερα προσωπική περιουσία 20 δισ. δολαρίων.

Ο 80χρονος Αμερικανός ήταν ο άνθρωπος που έφερε την πραγματική επανάσταση στον κλάδο της επενδυτικής, αλλάζοντας την ίδια τη λειτουργία των hedge funds μέσω της μαθηματικής προσέγγισής του.

Αυτό βέβαια δεν αποκαλύπτει ποιος πραγματικά είναι ο ισχυρός άντρας της θρυλικής σήμερα Renaissance Technologies, του hedge fund που ίδρυσε το 1982 και έφτασε σήμερα να διαχειρίζεται κεφάλαια 57 δισ. δολαρίων. Παρά το γεγονός ότι αποσύρθηκε από τις καθημερινές δραστηριότητες στον ογκόλιθο της επενδυτικής το 2010, συνεχίζει να διαδραματίζει κεφαλαιώδη ρόλο στη Renaissance και να βγάζει δισεκατομμύρια για όλους.

Βλέπετε πριν ασχοληθεί με την επενδυτική, ο Simons δούλευε ως αναλυτής για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και συνήθιζε να σπάει κωδικούς και να αποκρυπτογραφεί μηνύματα στον Πόλεμο του Βιετνάμ. Έναν πόλεμο τον οποίο θα καυτηρίαζε κάποια στιγμή στον Τύπο και θα έβλεπε να τον διώχνουν κακήν-κακώς από το υπουργείο!

Τότε ήταν που μετακινήθηκε στο Τμήμα Μαθηματικών του Stony Brook University, στο οποίο θα περνούσε την επόμενη δεκαετία ως αστέρας του κλάδου, αφήνοντας σημαντικές συνεισφορές στα μαθηματικά και ειδικά στη γεωμετρική θεμελίωση της θεωρίας των χορδών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!