Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Δημοσκόπηση Public Issue: 9 στους 10 πιστεύουν ότι είμαστε σε λάθος δρόμο
[News]: Δημοσκόπηση Public Issue: 9 στους 10 πιστεύουν ότι είμαστε σε λάθος δρόμο

[News]: Δημοσκόπηση Public Issue: 9 στους 10 πιστεύουν ότι είμαστε σε λάθος δρόμο

Η έρευνα για το Νοέμβριο δείχνει απογοήτευση και οργή στην κοινωνία

Μία κοινωνία οργισμένη και απογοητευμένη δείχνει νέα έρευνα της Public Issue. Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο για τον Νοέμβριο, σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες  (88%) εκτιμούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% έχει αντίθετη άποψη.

Μάλιστα, οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν ότι η χώρα έγινε πιο αδύναμη στη διεθνή σκηνή σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, το 53% εκτιμά ότι η Ελλάδα έγινε πιο αδύναμη τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι η θέση της ενισχύθηκε. 

Για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, το 29% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ νιώθουν «οργή και απογοήτευση», το 25% «απογοήτευση» και  το 19% «ανησυχία/άγχος» 

Σε πολιτικό επίπεδο

-  Το 92% δηλώνει δυσαρεστημένο με το κυβερνητικό έργο, ενώ το 84% έχει αρνητική γνώμη για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

-  Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους, σε ποσοστό 52%, πιστεύει ότι ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η καταλληλότερη για να λύσει τα προβλήματα της χώρας. Το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ και μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!