Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Διμερείς επαφές του πρωθυπουργού με τους ομολόγους του Κροατίας και Σερβίας
[News]: Διμερείς επαφές του πρωθυπουργού με τους ομολόγους του Κροατίας και Σερβίας

[News]: Διμερείς επαφές του πρωθυπουργού με τους ομολόγους του Κροατίας και Σερβίας

Συζητήθηκε-μεταξύ άλλων- η προοπτική ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Διμερείς επαφές με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenković και την πρωθυπουργό της Σερβίας Ana Brnabić είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , στο περιθώριο του 4ου ΕU – Arab World Summit.

O κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Andrej Plenković, με τους δύο ηγέτες να εστιάζουν στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κροατία, στις αρχές του επόμενου έτους, και στις προτεραιότητες που τίθενται στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής ατζέντας. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εσωτερική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της συνοχής, και στη διασυνδεσιμότητα τόσο από πλευράς τεχνολογίας όσο και υποδομών. Ειδικότερα, συζητήθηκαν η σύνδεση της Κροατίας με την Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας, και όλα τα μεγάλα σχεδιαζόμενα έργα κοινού ενδιαφέροντος στα οποία εμπλέκονται ελληνικές επιχειρήσεις: από τα έργα αυτοκινητοδρόμων έως την διαχείριση των αεροδρομίων της Κροατίας.

Εξετάστηκε επίσης η προοπτική ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ συζητήθηκε η αύξηση των ξένων άμεσων επενδύσεων από την Ελλάδα προς την Κροατία, καθώς η ελληνική οικονομία φαίνεται να ανακάμπτει μετά από δέκα χρόνια κρίσης.

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρωθυπουργό της Σερβίας Ana Brnabić. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη διάρκεια της τονίστηκαν οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν για την αμοιβαία βούληση περαιτέρω ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων, αλλά και για θέματα που άπτονται της περιφερειακής και διεθνούς πολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!