Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Το δίλημμα του πρόσφυγα είναι 2.500 ευρώ και δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο ή φυλακή
[News]: Το δίλημμα του πρόσφυγα είναι 2.500 ευρώ και δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο ή φυλακή

[News]: Το δίλημμα του πρόσφυγα είναι 2.500 ευρώ και δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο ή φυλακή

Λέγεται μάλιστα ότι το Ισραήλ προσφέρει 5000 δολάρια ανά κεφάλι

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ακολουθεί τη δική της προσφυγική πολιτική. Έδωσε προθεσμία στους 40.000 αφρικανούς πρόσφυγες, που δεν είναι Εβραίοι, να εγκαταλείψουν μέχρι τέλος Μαρτίου τη χώρα, ειδάλλως θα φυλακιστούν. Οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται από την Ερυθραία, μια χώρα που έχει το πιο στυγνό στρατιωτικό καθεστώς στον κόσμο. Γι αυτό ακριβώς το λόγο στις περισσότερες χώρες οι αιτήσεις αυτών των ανθρώπων για άσυλο γίνονται δεκτές. Όχι όμως στο Ισραήλ.

Στα χέρια σωματεμπόρων

Η περίπτωση του 27χρονου Χαμπέν από την Ερυθραία είναι χαρακτηριστική. Πριν από 6 χρόνια δραπέτευσε από τη χώρα του. Στο Σουδάν τον απήγαγαν σωματέμποροι και τον πούλησαν σε Βεδουίνους στη χερσόνησο του Σινά. Επί 3 μήνες υπέστη τα χειρότερα βασανιστήρια, μέχρις ότου η οικογένειά του στην Ερυθραία πλήρωσε λύτρα ύψους 30.000 δολαρίων. Οι βασανιστές του τον ελευθέρωσαν και τον οδήγησαν στα σύνορα με το Ισραήλ. Σύμφωνα με τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης ο Χαμπέν κι άλλοι 40.000 πρόσφυγες πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τέλος Μαρτίου. Όποιος το κάνει οικειοθελώς θα πάρει 2.800 ευρώ και ένα δωρεάν εισιτήριο αεροπλάνου. Όποιος αρνηθεί, φυλακίζεται.

«Κάθε χώρα οφείλει να προστατεύσει τα σύνορά του» δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Οι παρείσακτοι δεν έχουν άλλη επιλογή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!