Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Die Welt: Οι χρεωμένες χώρες του ευρώ είναι οι πρώτοι νικητές της εποχής Λαγκάρντ
[News]: Die Welt: Οι χρεωμένες χώρες του ευρώ είναι οι πρώτοι νικητές της εποχής Λαγκάρντ

[News]: Die Welt: Οι χρεωμένες χώρες του ευρώ είναι οι πρώτοι νικητές της εποχής Λαγκάρντ

«Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί βέβαια ακόμα»

«Η επιλογή της Γαλλίδας, Κριστίν Λαγκάρντ , ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα δώσει ανάσα ανακούφισης στις υπερχρεωμένες χώρες του ευρώ. Με τον νέα κεντρική τραπεζίτη, η ΕΚΤ θα μπορούσε να συμμετέχει ακόμη περισσότερο στη χρηματοδότηση των κρατικών προϋπολογισμών, υποστηρίζει η «Welt»

H γερμανική εφημερίδα γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί βέβαια ακόμα, αφού μέχρι στιγμής η Κριστίν Λαγκάρντ είναι μόνο υποψήφια για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αλλά οι αντιδράσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ήδη σαφείς. Αμέσως μετά την σχετική ανακοίνωση μειώθηκαν οι αποδόσεις των δεκαετών ιταλικών κρατικών ομολόγων περίπου κατά το ένα δέκατο της ποσοστιαίας μονάδας, για τα ισπανικά, η μείωση ήταν παρόμοια, όπως συνέχισαν να μειώνονται και οι τόκοι που πρέπει να καταβληθούν από την Ελλάδα.

Και τούτο διότι οι χρηματοοικονομικές αγορές θεωρούν βέβαιο ότι η κ. Λαγκάρντ θα συνεχίσει την χαλαρή νομισματική πολιτική του νυν επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ίσως την επεκτείνει έτι περαιτέρω, κάτι το οποίο είναι προς όφελος κυρίως των νοτίων χωρών της ευρωζώνης, με τα υψηλά ποσοστά χρέους. «Η κ. Λαγκάρντ είναι μια πολιτική υποψήφιος», λέει ο Steen Jakobsen, ο επικεφαλής οικονομολόγος της δανικής Saxobank, ο οποίος είναι πεισμένος ότι «αυτό θα στηρίξει το Club Med και ειδικά την Ιταλία».

Ο Ντάνιελ Χάρτμαν, επικεφαλής οικονομολόγος του «Αsset-manager Bantleon», βλέπει παρομοίως τα πράγματα. «Οι χώρες της περιφέρειας θα αναπνεύσουν και θα καλωσορίσουν την εκλογή της κας Λαγκάρντ», λέει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!