Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: «Να διατηρήσουμε ανοιχτούς διαύλους διαλόγους με την Τουρκία»
[News]: «Να διατηρήσουμε ανοιχτούς διαύλους διαλόγους με την Τουρκία»

[News]: «Να διατηρήσουμε ανοιχτούς διαύλους διαλόγους με την Τουρκία»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε περιοδεία στον Έβρο και τη Θράκη

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στον Έβρο και τη Θράκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στο Δέλτα TV και στο Θράκη ΝΕΤ, δίνοντας έμφαση στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας αλλά και την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

«Η αποφασιστικότητα στην φύλαξη των συνόρων μας και η υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων στο Αιγαίο θα πρέπει να συνδυάζεται με την προσπάθεια διατήρησης ανοιχτών διαύλων διαλόγου της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού , όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε υποκριτική την απαίτηση λαϊκιστών και συντηρητικών της Ευρώπης– ανάμεσα τους και ο κ.Βέμπερ- που ζητούν να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. «Από την μια τους πουλάνε όπλα και κάνουν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Τουρκία και από την άλλη λένε ‘’να κοπεί κάθε συζήτηση με τους Τούρκους’’, εμείς όμως που ζούμε εδώ, πρέπει να ενθαρρύνουμε την συνεννόηση της Ευρώπης με την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Είμαστε υποχρεωμένοι σε μία αιώνια συμβίωση, πρόσθεσε, και αυτό απαιτεί να εκμεταλλευόμαστε κάθε χαραμάδα συνεννόησης. Οι εκρήξεις του Ερντογάν και οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που προσπαθούν να ανεβάσουν το θερμόμετρο στο Αιγαίο απαιτούν ψυχραιμία, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαίροντας ιδιαίτερα το θάρρος και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι συνοριοφύλακες, άντρες και οι γυναίκες της πρώτης γραμμής – του στρατού, του λιμενικού, της αστυνομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!