Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Tο διαδικτυακό shopping μπαίνει σε νέα εποχή μέσω instagram
[News]: Tο διαδικτυακό shopping μπαίνει σε νέα εποχή μέσω instagram

[News]: Tο διαδικτυακό shopping μπαίνει σε νέα εποχή μέσω instagram

Οι δυνατότητες που δίνει η πλατφόρμα ανοίγουν νέους δρόμους για τα μεγάλα brands

Το instagram είναι μία ιδανική εφαρμογή για να μοιράζεται κάποιος τις φωτογραφίες του, για «διάδραση» με διασημότητες αλλά και για να ανακαλύπτουμε τις νέες τάσεις της μόδας. Κορυφαίοι οίκοι μόδας, εταιρείες λιανικής και μεγάλα brands βρίσκουν στο συγκεκριμένο μέσο μία μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία προς εκμετάλλευση.

Μέχρι πρόσφατα, χρησιμοποιούσαν το instagram κυρίως ως διαφημιστικό εργαλείο για να φτάσουν στους καταναλωτές. Ωστόσο, η πλατφόρμα πλέον έχει προχωρήσει σε μία σειρά κινήσεων ώστε να μετατραπεί σε εμπορικό κόμβο, αναγκάζοντας επιχειρήσεις να αναπροσαρμόσουν την ψηφιακή τους στρατηγική.

Στρατηγικές κινήσεις

Παρότι το instagram παραμένει ένας μικρός «παίκτης» στην αγορά της λιανικής, πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να αποτελέσει κάτι το πρωτοποριακό όπως το Amazon πριν κάποια χρόνια στον χώρο του διαδικτυακού shopping .

Τον Μάρτιο το instagram εισήγαγε μία νέα επιλογή που επιτρέπει στον πελάτη να αγοράζει προϊόντα κατευθείαν από τη σελίδα μίας εταιρίας μέσω της εφαρμογής. Μέχρι πρότινος, οι καταναλωτές έπρεπε να βγουν από το instagram και να αγοράσουν το προϊόν που είχαν βρει στην εφαρμογή από την ιστοσελίδα της εταιρίας λιανικής, μία κίνηση που ήταν «ενοχλητική» για τους πελάτες σύμφωνα με αναλυτές.

Επιπλέον, το instagram πρόσθεσε εργαλεία που επιτρέπουν στους πελάτες να αγοράσουν προϊόντα από τις σελίδες των Stories και των Explore.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!