Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Τα διαδικτυακά εργαλεία βοηθούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν
[News]: Τα διαδικτυακά εργαλεία βοηθούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν

[News]: Τα διαδικτυακά εργαλεία βοηθούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν

Έρευνα από το Facebook, τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα

Ο ρόλος των διαδικτυακών εργαλείων στην ικανότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να διεξάγουν διεθνείς εμπορικές συναλλαγές και κατά συνέπεια να αναπτυχθούν, αποτελεί το αντικείμενο μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Facebook, τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην Ελλάδα το 40% των επιχειρήσεων που εμπορεύονται διεθνώς, δηλώνουν ικανοποίηση από την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση, ενώ μόνο το 26% των επιχειρήσεων που δεν εμπορεύονται σε διεθνές επίπεδο δηλώνουν το ίδιο.

Η διαφορά αυτή μειώνεται όταν πρόκειται για τις μελλοντικές προοπτικές, αν και το 43% των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διεθνείς εμπορικές συναλλαγές σε σύγκριση με το 32% των επιχειρήσεων που δεν πραγματοποιούν, είναι αισιόδοξες για τις μελλοντικές επιχειρηματικές τους προοπτικές.

Η αυτοπεποίθηση των επιχειρήσεων, έχει επίσης αντίκτυπο στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης: 19% των επιχειρήσεων που εμπορεύονται διεθνώς έναντι 9% των επιχειρήσεων που δεν εμπορεύονται, δήλωσαν ότι έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας τους τελευταίους 6 μήνες και σχεδιάζουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας τους επόμενους 6 μήνες (27% έναντι 12%).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η διαφορά μεταξύ επιχειρήσεων με διεθνείς συναλλαγές και μη, είναι σχετικά χαμηλότερη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!