Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: “Δεν μπορεί Ελλάδα και Ιταλία να είναι τα hotspots όλης της ΕΕ”
[News]: “Δεν μπορεί Ελλάδα και Ιταλία να είναι τα hotspots όλης της ΕΕ”

[News]: “Δεν μπορεί Ελλάδα και Ιταλία να είναι τα hotspots όλης της ΕΕ”

“Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να μοιράζονται ισομερώς το βάρος και να αποκρούουν τις εθνικιστικές φωνές” ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Ν. Ξυδάκης

Την ανάγκη όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μοιραστούν ισομερώς το βάρος του προσφυγικού τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, στη συνάντηση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, λίγο πριν από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στην παρέμβασή του ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα. Τόνισε ότι η Ελλάδα και η Ιταλία “δεν μπορούν να αποτελούν τα hot spots της Ευρώπης” ενώ επεσήμανε την ανάγκη οι χώρες να αποκρούουν τις εθνικιστικές φωνές, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Σε αυτήν την κατεύθυνση, προσέθεσε πως η ΕΕ θα πρέπει να συνάψει το συντομότερο συμφωνίες, όχι μόνο με τις αφρικανικές χώρες προέλευσης των μεταναστών, αλλά και με το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Επίσης, έθεσε το θέμα της “ευέλικτης αλληλεγγύης” και υποστήριξε ότι παρόμοιες έννοιες δεν μπορούν να υποστηρίζονται από κυβερνήσεις που πρόσκεινται στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!