Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [News]: Δεν ανακυκλώνεις; Πρόστιμο 500 ευρώ!
[News]: Δεν ανακυκλώνεις; Πρόστιμο 500 ευρώ!

[News]: Δεν ανακυκλώνεις; Πρόστιμο 500 ευρώ!

Έρχεται και το τέλος της πλαστικής σακούλας

Αλλαγές του νόμου περί ανακύκλωσης προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι δήμοι, μέσω του νόμου, θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν «τσουχτερά» πρόστιμα, έως και 500 ευρώ, σε όποιον δεν υπακούει τις επιταγές του νόμου, ενώ αναβαθμίζεται και ο ρόλος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Θα μπορεί πλέον να αφαιρεί άδειες από συστήματα ανακύκλωσης που προχωρούν σε παρανομίες.

Ο υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης, προανήγγειλε και την σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας από καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

«Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του ΟΤΑ Α’ Βαθμού, που δημοσιεύεται στην ΕτΚ, μπορούν να εξειδικεύονται τα μέτρα και να προβλέπεται η επιβολή προστίμου από 20 έως 500 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης, σε βάρος του καταναλωτή ή του τελικού χρήστη που δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα αυτά», σημειώνεται στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου.

Το ποσοστό των συλλογικών συστημάτων, όπως λειτουργούν σήμερα, δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 35% των ετήσιων εσόδων τους. Το υπολειπόμενο 65% θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τους δήμους για την αύξηση των ποσοστών της ανακύκλωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!