Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: «Δεν αμφισβητείται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα»
[News]: «Δεν αμφισβητείται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα»

[News]: «Δεν αμφισβητείται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Μ. Σεντένο και τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Π. Μοσκοβισί, αυτό που μένει να εξεταστεί είναι ο τρόπος που θα δαπανηθεί το πλεόνασμα

Υπό εξέταση βρίσκεται ο ελληνικός Προϋπολογισμός για το 2019 προκειμένου να υπολογιστεί το υπερπλεόνασμα και να συμφωνηθεί το πώς αυτό θα δαπανηθεί, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup , Μάριο Σεντένο .

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup, για τα θετικά μέτρα που προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% δεν αμφισβητείται και υπό συζήτηση βρίσκονται μόνο τα μέτρα που θα ληφθούν και θα χρησιμοποιήσουν αυτό το δημοσιονομικό χώρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος τάχθηκε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί , ο οποίος τόνισε μεν πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις έξι χώρες στις οποίες ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, αλλά αυτή τη στιγμή, όπως είπε, εξετάζεται το πώς θα χρησιμοποιηθεί το υπερπλεόνασμα.

Ο κ. Μοσκοβισί, σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν είχε συγκεκριμένες παρατηρήσεις για τον ελληνικό προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί καλό σημάδι, δεδομένου ότι συμμετέχει για πρώτη φορά στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. «Θέλω να στείλω ένα θετικό μήνυμα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αναγκαία προϋπόθεση είναι να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος φαίνεται ότι υπάρχει» και ότι τώρα εξετάζεται το πόσο μεγάλος είναι αυτός ο χώρος και πώς θα χρησιμοποιηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!