Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Χωρίς ταξί για 12 ώρες όλη η χώρα την Πέμπτη
[News]: Χωρίς ταξί για 12 ώρες όλη η χώρα την Πέμπτη

[News]: Χωρίς ταξί για 12 ώρες όλη η χώρα την Πέμπτη

Οι οδηγοί πραγματοποιούν στάση εργασίας και συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Με 12ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου από τις 04:00 τα ξημερώματα έως τις 16:00 απαντούν οι οδηγοί ταξί στην εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η Beat εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας Θύμιου Λυμπερόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση και η οποία πρόκειται να εκδικαστεί την ίδια ημέρα.

Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου της ηγεσίας της Ομοσπονδίας των ταξί ΠΟΕΙΤΑ, ειπώθηκε ότι αυστηροποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τις εταιρείες διαμεσολάβησης, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας, μετά τον παροπλισμό της εταιρείας Uber το μεταφορικό έργο των ταξί αυξήθηκε κατά 35%-40%. «Η συνήθεια κάποιων διαμεσολαβητικών εταιρειών να νοθεύουν τον ανταγωνισμό», ανέφερε ο κ. Λυμπερόπουλος, «πότε με παράνομες προσφορές, πότε με παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας, πότε με την τεχνική των τριγωνικών συναλλαγών με κατάληξη τη φοροαποφυγή, σκοντάφτει πλέον στον ν. 4530/2018 και στο ν. 4446/16». «Είναι πλέον ζήτημα των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών να εφαρμόσουν το νόμο και να δημιουργήσουν ένα υγιή πεδίο ανταγωνισμού στον τομέα των επιβατικών μεταφορών», κατέληξε.

Τα στελέχη της ΠΟΕΙΤΑ υπενθύμισαν ότι τα μέλη της θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9 π.μ., μεθαύριο Πέμπτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μάλιστα, υπερασπιστές του κ. Λυμπερόπουλου στο δικαστήριο, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!