Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Χωρίς εφεδρικό οδηγό θα κυκλοφορούν τα αυτόνομα οχήματα της Waymo
[News]: Χωρίς εφεδρικό οδηγό θα κυκλοφορούν τα αυτόνομα οχήματα της Waymo

[News]: Χωρίς εφεδρικό οδηγό θα κυκλοφορούν τα αυτόνομα οχήματα της Waymo

Η εταιρία εξασφάλισε άδεια από το Μηχανολογικό Τμήμα της Καλιφόρνια

H Waymo έγινε μόλις ο πρώτος ποτέ κατασκευαστής τα οχήματα του οποίου θα μπορούν να πατούν τους δρόμους της Καλιφόρνια πλήρως αυτόνομα, χωρίς ανθρώπινο οδηγό ασφαλείας δηλαδή.

Η εταιρία εξασφάλισε άδεια από το Μηχανολογικό Τμήμα της Καλιφόρνια την Τρίτη ώστε να τεστάρει τα οχήματά της σε πραγματικές συνθήκες δρόμου εντός της πολιτείας έτσι όπως έχουν σχεδιαστεί, χωρίς ανθρώπινο βοηθό.

Το παρακλάδι της Google έδρεψε μια ζηλευτή πρωτιά, κάνοντας ένα πραγματικά κολοσσιαίο βήμα στην κατεύθυνση των αυτόνομων οχημάτων. Η Waymo θα βγάλει τα 36 αυτοκίνητά της στους καλιφορνέζικους δρόμους πανηγυρικά πλέον, βάζοντας τους υπαλλήλους της να απολαμβάνουν τις βόλτες των οχημάτων που οι ίδιοι έχουν φτιάξει εξάλλου.

Η Waymo ήταν μια από τις 60 εταιρίες που είχαν άδεια από τον καλιφορνέζο νομοθέτη να δοκιμάζουν τα αμάξια τους στην πολιτεία, πάντα με συνοδεία ανθρώπινου οδηγού, η μόνη ωστόσο πια που πάει το πράγμα ένα βήμα παρακάτω. Παραμένοντας ο ηγέτης του κλάδου, καθώς όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, τα οχήματά της έχουν καταγράψει ήδη 10 εκατ. μίλια στους δημόσιους δρόμους 25 πόλεων από το 2009.

Σχετικά Tags
Waymo

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!