Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: H «χίπικη» εταιρία οργανικών προϊόντων που έγινε «πράσινη» αυτοκρατορία
[News]: H «χίπικη» εταιρία οργανικών προϊόντων που έγινε «πράσινη» αυτοκρατορία

[News]: H «χίπικη» εταιρία οργανικών προϊόντων που έγινε «πράσινη» αυτοκρατορία

Πρόκειται για το μεγαθήριο των 13,7 δισ. δολαρίων της Amazon

Whole Foods τη λένε και είναι σήμερα το «πράσινο» μεγαθήριο της Amazon, μια εταιρία που έχει διανύσει τη δική της περιπετειώδη διαδρομή ως την επιτυχία και τη δικαίωση.

Σε μια πορεία 39 ετών, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος John Mackey πήρε τη Whole Foods του από το χέρι και τη μετέτρεψε από ένα εναλλακτικό μαγαζάκι βιολογικών προϊόντων για τους χίπις του Όστιν σε έναν διεθνή κολοσσό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, όταν η Whole Foods δεν ήταν παρά μερικές αποθήκες και 19 υπάλληλοι. Σε εποχές δηλαδή που οι οργανικές τροφές ήταν ακόμα στα σπάργανα. Μόνο που ο Mackey φύτεψε νωρίς τον βιολογικό σπόρο και ήταν εκεί για να θερίσει πριν από όλους!

Μέσω εξαγορών άλλων αλυσίδων οργανικών προϊόντων στα μήκη και τα πλάτη των ΗΠΑ, η Whole Foods γιγαντώθηκε τελικά πέρα από κάθε φαντασία. Έτσι γίγαντα τη βρήκε η Amazon το 2017 και την εξαγόρασε έναντι 13,7 δισ. δολαρίων, μόνο που η ιστορία της ήταν συχνά-πυκνά τρικυμιώδης.

Όλα ξεκινούν λοιπόν το 1978 στο Όστιν του Τέξας, όταν κάποιος John Mackey ανοίγει ένα μαγαζάκι με βιολογικά τρόφιμα . Safer Way Natural Foods το λέει και μέχρι το 1980 είχε συγχωνευτεί με άλλο ένα μαγαζάκι οργανικών προϊόντων (Clarksville Natural Grocery), δίνοντας υπόσταση στο πρώτο κατάστημα Whole Foods Market.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!