Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Χατζηδάκης: Δεν μπορεί η Ελλάδα να παραμένει χώρα β’ κατηγορίας
[News]: Χατζηδάκης: Δεν μπορεί η Ελλάδα να παραμένει χώρα β’ κατηγορίας

[News]: Χατζηδάκης: Δεν μπορεί η Ελλάδα να παραμένει χώρα β’ κατηγορίας

Το σχέδιο της ΝΔ για το μέλλον παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του κόμματος

Για «το σχέδιο της ΝΔ για το μέλλον», μίλησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει επ’ αόριστον μια «χώρα Β’ κατηγορίας» στην Ευρώπη και δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας τα μνημόνια.
«Η κρίση διαρκεί ήδη 7 χρόνια και σήμερα που μιλάμε, δυστυχώς, υπάρχουν λίγοι λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι πως η χώρα μας θα μπορέσει να μπει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης», προσέθεσε, σημειώνοντας πως δεν ισχυρίζεται ότι ήταν όλα τέλεια λίγα χρόνια πριν, αλλά πως χωρίς αμφιβολία τα τελευταία 2 χρόνια βιώνουμε μια αισθητή οπισθοδρόμηση.
Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είχε τεράστιο κόστος και συνέβαλε στην επιστροφή της χώρας στην ύφεση, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος αποτιμά το κόστος στα 86 δισ. ευρώ, ενώ ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM στα 100 δισ.
Είπε επίσης ότι η δημοσιονομική προσαρμογή εστιάζει στους φόρους, δημιουργώντας ασφυξία στην οικονομία, κάτι που δεν έκαναν η Ιρλανδία και η Κύπρος, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εχθρική και στην επιχειρηματικότητα και στο πρόγραμμα προσαρμογής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!