Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Ο χάρτης με τις χώρες που έχουν καθηλώσει τα Boeing 737 Max
[News]: Ο χάρτης με τις χώρες που έχουν καθηλώσει τα Boeing 737 Max

[News]: Ο χάρτης με τις χώρες που έχουν καθηλώσει τα Boeing 737 Max

Τι ισχύει για την Ελλάδα

Ανακοίνωση συστήνοντας την προληπτική προσγείωση παγκοσμίως όλου του στόλου των 737 Max εξέδωσε η Boeing, ενώ τουλάχιστον πενήντα χώρες έχουν ήδη καθηλώσει τα αεροσκάφη αυτά ή έχουν απαγορεύσει την πτήση τους στον εναέριο χώρο τους.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επίσης, σημειώνεται πως δεν υφίσταται ελληνική αεροπορική εταιρεία, αδειοδοτημένη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που να διαθέτει στον στόλο της αεροσκάφη των εν λόγω τύπων.

Εντωμεταξύ, σήμερα το πρωί, το μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης των Ethiopian Airlines αναμένεται να φτάσει στο Παρίσι για να εξεταστεί, με την ελπίδα να δοθούν απαντήσεις στις οικογένειες των θυμάτων, που θρηνούν για την τραγική απώλεια των οικείων τους.

Μετά το δυστύχημα στην Αιθιοπία , πολλές χώρες δεν περίμεναν την Boeing αλλά πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Μεταξύ άλλων, είναι οι χώρες του παρακάτω χάρτη, όπως τον έφτιαξε το CNN.

Μιλώντας στο news.gr , ο εμπειρογνώμονας της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ακριβός Τσολάκης τόνισε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος «δεν είναι για να πετάξει». «Η απαγόρευση πτήσης των αεροσκαφών των συγκεκριμένων τύπων γίνεται υπό την μορφή πρόληψης αλλά φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει η εξής περίεργη κατάσταση. Η Boeing λέει πως το αεροπλάνο είναι πλόιμο αλλά όμως προτίθεται να κάνει ορισμένες μεταβολές σε ορισμένα συστήματα. Εγώ δεν μπορώ να εννοήσω πως ένα αεροπλάνο είναι πλόιμο εφόσον υπόκειται σε επεμβάσεις που θα κάνει ο κατασκευαστής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!