Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Calcata, ένα μποέμικο καταφύγιο χτισμένο σε ηφαιστειογενή λόφο στα βορειοανατολικά της Ρώμης
[News]: Calcata, ένα μποέμικο καταφύγιο χτισμένο σε ηφαιστειογενή λόφο στα βορειοανατολικά της Ρώμης

[News]: Calcata, ένα μποέμικο καταφύγιο χτισμένο σε ηφαιστειογενή λόφο στα βορειοανατολικά της Ρώμης

Το 1930 εκκενώθηκε καθώς υπήρχε κίνδυνος κατολισθήσεων

Λιγότερο από μία ώρα βόρεια της Ρώμης βρίσκεται η Calcata, ένα μεσαιωνικό χωριό που βρίσκεται χτισμένο σε ένα ηφαιστειακό γκρεμό που ξεχειλίζει από τις πυκνές ομίχλες της δασωμένης κοιλάδας Treja. Με τους απόκρημνους βράχους και τα απότομα μονοπάτια, η είσοδος σε αυτό το μυστικιστικό χωριουδάκι γίνεται χωρίς αυτοκίνητο και είναι σαν να πας πίσω στο χρόνο ή να πέφτεις από όνειρο σε ένα καταπράσινο παραμυθένιο μέρος και να συναντάς τον Hansel και την Gretel.

Η ιστορία της Calcata είναι πράγματι η ουσία των παραμυθιών. Η ιστορία της χρονολογείται περίπου τα 3.000 χρόνια και η παρουσία των ανθρώπων στην περιοχή ανιχνεύεται στους προϊστορικούς χρόνους.

Στη δεκαετία του 1930, η κυβέρνηση του Μουσολίνι έδωσε εντολή εκκένωσης της Calcata, φοβούμενος ότι οι βραχώδεις βράχοι πάνω στους οποίους χτίστηκε ήταν πιθανόν να καταρρεύσουν. Μια νέα πόλη, η Calcata Nuovo, χτίστηκε τρία χιλιόμετρα και οι ντόπιοι μετακόμισαν εκεί.

Η αρχαία Calcata έμεινε έρημη για τρεις δεκαετίες μέχρι να μετακινηθούν εκεί οι χίπηδες και οι καλλιτέχνες και να δώσου νέα πνοή στο χωριό, δημιουργώντας μια καλλιτεχνική κοινότητα που υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Στα πλακόστρωτα σοκάκια ο ταξιδιώτης νιώθει ότι κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο, ενώ η πολύχρωμη διακόσμηση των σπιτιών ταιριάζει με την κουλτούρα των κατοίκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!