Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Brexit: Ολοταχώς για εκλογές τον Δεκέμβριο
[News]: Brexit: Ολοταχώς για εκλογές τον Δεκέμβριο

[News]: Brexit: Ολοταχώς για εκλογές τον Δεκέμβριο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικοποιεί την τρίτη αναβολή του διαζυγίου

Η Βρετανία οδεύει σήμερα προς τη διεξαγωγή εκλογών τον Δεκέμβριο αφού το στοίχημα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να άρει το αδιέξοδο του Brexit με πρόωρες εκλογές κέρδισε την υποστήριξη αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικοποιεί την τρίτη αναβολή του διαζυγίου, που επρόκειτο αρχικά να λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου, το Ηνωμένο Βασίλειο, το κοινοβούλιό του και οι ψηφοφόροι του παραμένουν διχασμένοι για το πώς, ακόμη και για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν με το Brexit.

Αφού το κοινοβούλιο απέρριψε χθες, Δευτέρα, το τρίτο αίτημα του Τζόνσον για εκλογές, ο βρετανός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει σήμερα να περάσει από το νομοθετικό σώμα ένα νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου. Για να εγκριθεί αυτό το νομοσχέδιο χρειάζεται απλή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Σε μια κίνηση η οποία αυξάνει τις πιθανότητες να σημειώσει ο Τζόνσον μια σπάνια γι’ αυτόν κοινοβουλευτική νίκη, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως η προϋπόθεση του αποκλεισμού του ενδεχομένου ενός Brexit χωρίς συμφωνία υφίσταται και έτσι θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή εκλογών.

Οι βουλευτές μπορούν να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο του Τζόνσον. Κόμματα της αντιπολίτευσης καβγαδίζουν για το ποια μέρα στις αρχές Δεκεμβρίου είναι η καλύτερη για τη διεξαγωγή των εκλογών και για το αν θα επιτραπεί να ψηφίσουν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι εγκατεστημένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!