Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Αθήνα, Κύπρος και Ισραήλ με… guest τις ΗΠΑ αναζητούν απαντήσεις στην τουρκική προκλητικότητα
[News]: Αθήνα, Κύπρος και Ισραήλ με… guest τις ΗΠΑ αναζητούν απαντήσεις στην τουρκική προκλητικότητα

[News]: Αθήνα, Κύπρος και Ισραήλ με… guest τις ΗΠΑ αναζητούν απαντήσεις στην τουρκική προκλητικότητα

Όλα έτοιμα για την 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής στην Ιερουσαλήμ – Κατρούγκαλος: Αναφαίρετο δικαίωμα η επέκταση χωρικών υδάτων

Μηνύματα, που θα απαντούν στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να στείλει η 6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ , που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, με τη συμμετοχή και του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ , Μάικ Πομπέο, η οποία επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο Ελλάδας και Κύπρου.

Το θέμα της ασφάλειας της Ανατολικής Μεσογείου, γενικότερα, και της ενεργειακής ασφάλειας, ειδικότερα, αλλά και οι περιφερειακές εξελίξεις θα είναι τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα της Συνόδου. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχουν οι συζητήσεις για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, υπό το φως των σημαντικών αλλαγών στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, στις οποίες Κύπρος και Ελλάδα διαδραματίζουν, πλέον, σημαντικό ρόλο σύμφωνα με το sigmalive .

«Θέλουμε λύση του Κυπριακού», δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος , ενώ υποστήριξε και τη συμμετοχή της Τουρκίας στις συνομιλίες της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ οι οποίες όπως τόνισε «σέβονται το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα». «Ασφαλώς βλέπουμε θετικά την συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός. Για τα 12 ναυτικά μίλια ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών της υδάτων σύμφωνα με το philenews.com .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!