Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Η αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη με την Μέρκελ και η επίσκεψη στο Βερολίνο
[News]: Η αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη με την Μέρκελ και η επίσκεψη στο Βερολίνο

[News]: Η αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη με την Μέρκελ και η επίσκεψη στο Βερολίνο

Οι επενδύσεις σε ενέργεια και πράσινη οικονομία και η κοινή αντίληψη στο θέμα του μεταναστευτικού

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφάλισε στο Βερολίνο τη συμφωνία της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την προώθηση επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας και της πράσινης οικονομίας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στις δηλώσεις του «θέλουμε να δρομολογήσουμε και θα παρουσιάσουμε -ελπίζω μαζί με την Καγκελάριο- στις αρχές του χρόνου, ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων γύρω από την πράσινη οικονομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ηλεκτροκίνηση, παραγωγικές δραστηριότητες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη ΔΕΗ, η οποία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση και προχωρούμε σε δραστικές κινήσεις, προκειμένου να την εξυγιάνουμε. Αλλά για να εξυγιανθεί», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «πρέπει να γίνουν επενδύσεις και οι γερμανοί επιχειρηματίες έχουν τεχνογνωσία και ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας» Στις προσεχείς συνεργασίες θα συμπεριληφθεί η τεχνική εκπαίδευση στην οποία οι Γερμανοί έχουν επίσης τεχνογνωσία.

Η ελληνική αποστολή δεν έκρυβε την ικανοποίησή της για τις συναντήσεις με την Μέρκελ και τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Δεν συζητήθηκε το θέμα των πλεονασμάτων, που ανάγεται στο επίπεδο των θεσμών και θα τεθεί την κατάλληλη στιγμή όταν αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας, σημείωσαν κυβερνητικές πηγές.

Όπως και στο Παρίσι, ο κ. Μητσοτάκης έκανε πρόσκληση για επενδύσεις την οποία συνόδευσε μιλώντας στην FAZ με την εκτίμηση για ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πάνω από 3% του ΑΕΠ.

Ακόμη και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ύφεση της ευρωπαϊκής οικονομίας, η ελληνική οικονομία μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακή έκπληξη, εκτιμά η κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!